Suzanna Pezo

Je denkt aan Fred Astaire & Ginger Rogers…maar er waren zoveel meer meesterlijke Tappers, die ooit begonnen in de straten en de clubs van New York: Eddie Brown, Bill ‘Bojangles’ Robinson, Bunny Briggs, Chuck Green, The Nicholas Brothers, Ann Miller, Eleanor Powell (the ‘Queen of Tap’), Jeni LeGon,… allemaal dansers-muzikanten die opvielen door hun precisie, muzikaliteit, door hun acrobatische of elegante bewegingsstijl. RHYTHM TAP heeft gevoel, het werkt je in ’t zweet, het laat je luisteren en volgen en laat je soms wild tekeer gaan. Het zit ‘m in de muziek en in het dansen, het zit ‘m in je voeten. En: je kunt het leren!

Docente Suzanna Pezo komt uit de wereld van het (jeugd-)theater en leerde tapdansen bij de Nederlandse Rhythm Tap-grootmeester Peter Kuit. Door internationale stages in binnen- en buitenland blijft ze steeds nieuwsgierig naar nieuwe input en de verfijning van haar techniek. Ook zoekt ze de samenwerking op met muzikanten en live-improvisaties, één van de basisprincipes van de Rhythm Tap.

Als tapdanseres treedt Suzanna op in het kader van theater- en muziekprojecten. Ze is nog wekelijks te zien in het televisieprogramma ‘Sesamstraat’, waarvoor ze 22 originele tapdans-actionpainting filmpjes bedacht en uitvoerde, de ‘KledderTap!’