Inschrijven

Voor inschrijvingen starten reeds tijdens onze Opendeurweek van 20/05- 24/05. Wenst u zeker te zijn van een plaatsje voor volgend schooljaar raden wij aan reeds tijdens onze Opendeurweek in te schrijven!

Onze Inschrijvingsdag vindt dit jaar plaats op zondag 6 september 2020 . Inschrijven is die dag mogelijk. Wij bekijken dan samen met u wat voor u het geschikte lessen pakket is. Indien u nog twijfelt kan u steeds een proefles volgen de eerste week en dan wordt u proefgeld verrekend als u later beslist een abonnement te nemen. Indien u gegarandeerd wil zijn van een plaatsje dan kan u best reserveren op het einde van het schooljaar mits een voorschot.

Om de inschrijvingen vlot te laten verlopen is het handig als u dit formulier ingevuld en uitgeprint mee brengt naar onze openingsparty. Zo hebben we meteen alle info die nodig is.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind lessen volgen bij Dansstudio Arabesque?
Vanaf 4 jaar kunnen kinderen terecht in onze school. Alle klassen zijn samengesteld met kinderen van dezelfde leeftijd. We hebben geen gemengde klassen. Vanaf 4 jaar kunnen de kinderen kinderdans volgen en dit gedurende 2 jaar. Kinderdans 1 (4 jaar) en kinderdans 2 (5 jaar). Vanaf 6 jaar gaan ze verder met pre-dans. Vanaf 7 jaar krijgen de kinderen initiaties klassiek en vanaf dan komen ze ook dit 2 uur per week les volgen.
Vanaf 8 jaar gaat de opleiding volledig over in de structuur van een klassieke dansles.
 Vanaf 6 jaar kunnen de kinderen ook hip hop volgen. Vanaf 8 jaar kunnen ze ook nog musical en jazz-dans volgen.
Kan ik op oudere leeftijd nog met dans beginnen?
In onze school is het mogelijk om op oudere leeftijd nog met danslessen te startten. Er zijn klassen voor volwassenen in verschillende disciplines en niveaus. Je zal in onze school als je op oudere leeftijd begint met dansen niet in een klas met kinderen terecht komen. Uiteraard zijn de lessen voor volwassenen aangepast.
Hoe stel ik mijn niveau vast?

Beginners: 
Studenten die nog geen danservaring hebben. Wij bieden deze studenten alle kansen en doceren alle disciplines op een verantwoorde manier, zodat ze geleidelijk vorderen en inzicht krijgen in de basisinhoud en technieken van de gekozen dansdisciplines.


Tussengroep
: Hier gaan we ervan uit dat de student de basisvaardigheden kent. In samenspraak met de leraar wordt na een 1ste evaluatieles afgesproken welke lessen er mogelijk kunnen gevolgd worden.
Gevorderden: 
Hier gaat het om ervaren dansers. In deze lessen, die voor bepaalde discipline gebaseerd zijn op een goede klassieke basis danstechniek, wordt er gewerkt aan kracht, snelheid en kwaliteit van alle bewegingen. In deze lessen worden technisch hogere eisen gesteld.
Welke discipline wil ik volgen?
De eerste les die leerlingen zonder ervaring volgen is steeds een proefles. De eerste week van het seizoen is het mogelijk om 1 gratis proefles te volgen in een bepaalde discipline. Om misbruik te vermijden kost een proefles vanaf de 2de week 10 euro. Dit bedrag wordt echter afgetrokken van het lesgeld bij inschrijving.
In welke les hoor ik thuis?
Leerlingen die niet precies weten welke les het best bij hun ervaring past, kunnen na inschrijving een evaluatieles volgen. Na deze les bekijken leraar en leerling welke lessen best gevolgd worden.
Selectiegroepen
In deze groepen worden enkel kinderen opgenomen die door selectie aangeduid worden of na auditie geslaagd zijn.
Ze trainen meerdere keren per week en verzorgen demonstraties en optredens. Ze worden op alle repetities voorafgaand aan een voorstelling verwacht.
Wat moet ik dragen als ik lessen wil volgen?
De kinderen die les volgen hebben een uniform. Dat heeft een reden, een egale klas waarbij iedereen dezelfde kleding draagt maakt het makkelijker voor de leraar om fouten te ontdekken en te corrigeren. Het uniform wordt ook vaak gebruikt als basis voor een kostuum voor voorstellingen. Het is dus handig als iedereen over dezelfde outfit beschikt.
Voor de volwassenen is er geen uniform maar we verwachten wel dat iedereen gepaste danskledij draagt. Uiteraard zijn er bepaalde disciplines waar speciale uitrusting voor nodig is, zoals bijvoorbeeld tapschoenen voor tapdans. Voor deze disciplines kan je beter eerst advies vragen aan de docent alvorens een investering te doen.
Geeft de school ook voorstellingen?

Aangezien dans een podiumkunst is zijn er uiteraard ook voorstellingen door de leerlingen. Eens om de 2 jaar is er een voorstelling met alle leerlingen van alle disciplines, en om de 2 jaar is een voorstelling waar beginnende choreografen de kans krijgen om stukken te maken met de leerlingen van onze school. Aan de hand van audities worden er dansers gekozen om mee te werken aan deze voorstellingen.
Moet ik deelnemen aan de voorstellingen?

Iedereen is uiteraard vrij om deel te nemen aan deze voorstellingen. Aangezien het een onderdeel is van de opleiding zullen de choreografieën wel ingestudeerd worden tijdens de lessen, en zal er op het moment van de voorbereiding meer aandacht besteed worden aan het instuderen van de choreografie dan aan het aanleren van nieuwe stof.

Om de inschrijvingen vlot te laten verlopen is het handig als u dit formulier ingevuld en uitgeprint mee brengt naar onze openingsparty. Zo hebben we meteen alle info die nodig is.

 

voor meer info: contacteer ons