Miek Bartelen

Na studies aan de Universiteit van Antwerpen als licentiate Politieke Wetenschappen en Sociologie besloot ze om haar interesse voor dans en beweging verder te zetten. Ze is al vele jaren lerares  bij dansstudio Arabesque, waar ze onder andere kinderdans en klassiek ballet gaf. Tegenwoordig doceert ze  daar nog pilates.

Haar opleiding tot Pilates-instructor kreeg ze bij Marjorie Oron in de Pilates Studio in Den Haag en bij Romana Kryzanowska (zelf een leerling van Joseph Pilates). Ze was ook actief als Pilates Instructor in de Pilates Studio in Den Haag. Ze is reeds jaren pilatesinstructor in  Antwerpen en traint de leerlingen dans aan de Kunsthumaniora te Antwerpen. Daarnaast werkt ze occasioneel  voor de choreografe Ann Van Den Broek van de compagnie “WArd/waRD”.

Ze heeft een eigen pilatesstudio, “CLASSIC PILATES “, in het hart van het trendy Zuid. Zij volgde Triadball Pilates workshops bij Michael Fritzke en Ton Voogt in Oslo. In april 2006, 2007 en 2009 woonde ze de Body-Mind-Spirit Conference bij in Santa Clara California. Workshops anatomie volgde ze bij Lori Coleman-Brown uit Seattle en Sabina Formicella uit Italië. Workshops Dynamic Alignment Through Imagery volgde ze bij Eric Franklin uit Zwitserland.