Inschrijven
INSCHRIJVEN
Voorinschrijvingen voor schooljaar 2024-2025 starten reeds op 1/05/2024. Wenst u zeker te zijn van een plaatsje voor volgend schooljaar, dan raden wij u aan om reeds in te schrijven!
Graag inschrijven via mail (info@dansstudio-arabesque.be) met dit formulier aub.
Onze Openingsdag vindt dit jaar plaats op zondag 1 september 2024.
Inschrijven is die dag ook mogelijk. Wij bekijken dan samen met u wat voor u het geschikte lessenpakket is. Indien u nog twijfelt, kan u steeds een proefles/evaluatieles volgen inde eerste lesweek (vanaf ma 09/09/2024)en dan wordt uw proefgeld verrekend als u later beslist om in te schrijven voor het volledige schooljaar. Indien u gegarandeerd wil zijn van een plaatsje, dan kan u best reserveren op het einde van het schooljaar (vanaf 1/05/2024) door het inschrijvingsformulier (zie link hierboven) ingevuld te mailen of op te sturen en de helft van het lesgeld voor het hele schooljaar te betalen (cash of op rekeningnr BE92 068905562523 van Dansstudio Arabesque).
Om de inschrijvingen op de Openingsdag vlot te laten verlopen,i s het handig als u
dit formulier die dag ingevuld meebrengt. Zo hebben we meteen alle info die nodig is.
Vanaf welke leeftijd kan mijn kind lessen volgen bij Dansstudio Arabesque?
Vanaf 4 jaar kunnen kinderen terecht in onze school. Alle klassen zijn samengesteld met kinderen van dezelfde leeftijd. We hebben geen gemengde klassen. Vanaf 4 jaar kunnen de kinderen dansinitiatie volgen (voor 4 tem 6-jarigen 1 of 2x per week). Vanaf 7 jaar (dansinitiatie 4) volgen de kinderen 2x per week les. Er wordt dan al meer technisch gewerkt.
Vanaf 8 jaar gaat de opleiding volledig over in de structuur van een klassieke dansles.
Vanaf 6 jaar kunnen de kinderen ook hip hop volgen. Vanaf 8 jaar kunnen ze ook nog expressie, jazz, modern en repertoire volgen.
Kan ik op oudere leeftijd nog met dans beginnen?
In onze school is het mogelijk om op oudere leeftijd nog met danslessen te starten. Er wordt dan bekeken welke lessen het beste bij u passen.
Er zijn ook lessen voor volwassenen in verschillende disciplines en niveaus.
Hoe stel ik mijn niveau vast?
Beginners:
Studenten die nog geen danservaring hebben. Wij bieden deze studenten alle kansen en doceren alle disciplines op een verantwoorde manier, zodat ze geleidelijk vorderen en inzicht krijgen in de basisinhoud en technieken van de gekozen dansdisciplines.
met ervaring : Hier gaan we er vanuit dat de student de basisvaardigheden kent
Gevorderden: Hier gaat het om ervaren dansers. In deze lessen, die voor bepaalde disciplinesgebaseerd zijn op een goede klassieke basis danstechniek, wordt er gewerkt aan kracht, snelheid en kwaliteit van alle bewegingen. In deze lessen worden technisch hogere eisen gesteld.
Welke discipline wil ik volgen?
Voor de meeste disciplines is het nodig om die te combineren met 2x klassiek ballet per week (vooral voor kinderen en jongeren). Klassiek is de “notenleer” van de dans, de basis voor zeer veel stijlen, lichaamsbesef en placement.
Tapdans, hip hop en yoga(lates) kunnen zonder de combinatie met klassiek worden gevolgd.
Om te ervaren of een bepaalde stijl bij je past, kan je eerst een proefles volgen. Een proefles is betalend, maar het aan proeflessen betaalde bedrag wordt binnen eenzelfde schooljaar van het lesgeld afgetrokken bij inschrijving voor het volledige schooljaar.
In welke les hoor ik thuis?
Om te ervaren welk niveau/welke les(sen) het beste bij je passen, kan je eerst een evaluatieles volgen (zelfde systeem als proefles). Na de les(sen) kan je dan overleggen met de docent en kan er een lesprogramma op maat worden samengesteld.
Wat moet ik dragen als ik lessen wil volgen?
De kinderen die les volgen hebben een uniform. Dat heeft een reden:een egale klas waarbij iedereen dezelfde kleding draagt,maakt het makkelijker voor de leraar om fouten te ontdekken en te corrigeren. Het uniform wordt ook vaak gebruikt als basis voor een kostuum voor voorstellingen. Het is dus handig als iedereen over dezelfde outfit beschikt. Voor de volwassenen is er geen uniform,maar we verwachten wel dat iedereen gepaste danskledij draagt. Uiteraard zijn er bepaalde disciplines waar speciale uitrusting voor nodig is, zoals bijvoorbeeld tapschoenen voor tapdans. Voor deze disciplines kan je beter eerst advies vragen aan de docent alvorens een investering te doen.
Geeft de school ook voorstellingen?
Aangezien dans een podiumkunst is,zijn er uiteraard ook voorstellingen door de leerlingen. Eens om de 2 jaar is er een voorstelling met alle leerlingen van alle disciplines enom de 2 jaar is ereen voorstelling waar beginnende choreografen of gevestigde waardende kans krijgen om stukken te maken met de leerlingen uit de repertoire lessen.
Moet ik deelnemen aan de voorstellingen?
Iedereen is uiteraard vrij om deel te nemen aan deze voorstellingen. Aangezien het een onderdeel is van de opleiding,zullen de choreografieën wel ingestudeerd worden tijdens de lessen, en zal er op het moment van de voorbereiding meer aandacht besteed worden aan het instuderen van de choreografie dan aan het aanleren van nieuwe leerstof.
voor meer info: contacteer ons