Els Crauwels

Creativiteit en beweging zijn altijd 2 belangrijke peilers geweest voor Els. 
Als kind volgde ze enthousiast elke week de turnlessen in de plaatselijke turnkring en daarbuiten ging ze op eigen houtje lopen, om steeds haar niveau te verbeteren en een nieuwe uitdaging aan te gaan. 
Ondanks deze nood aan beweging koos ze voor een studie in interieur architectuur, waar vooral de creativiteit lonkte, de beweging bleef toen achterwege. Na meer dan 10 jaar tekenen achter de computer, en hollen van de ene deadline naar de andere, voelde ze de drang naar beweging terug opkomen, en kwam door een tip van een vriendin terecht op de yogamat bij Elsie Matthijssen. Vanaf de eerste les was dit een openbaring voor haar lichaam en naarmate de lessen vorderden, besefte ze ook de impact op het mentale lichaam. Hier wilde ze meer van weten en vertrok voor haar eerste yoga retreat naar Malaga, waar ze de smaak volledig te pakken kreeg.Sinds 2008 is ze niet meer van de yogamat weg te slaan en in 2010-2011 volgde ze de teacher training bij Patrick en Gösta van Svahayoga. 
Deze training was voor haar nog maar het begin, ze blijft zich continu bijscholen bij haar eerste lesgevers en internationale lesgevers: Elsie Matthijssen, Teune Vanderwildt, Rusty Wells, Patrick en Gösta, Michael Hamilton, Twee Merigan, Kathryn Budig,…en haar medecollega’s van de trainingen.
Haar creativiteit gebruikt ze nu in het creëren van haar vinyasa en yin yoga lessen. 
Het plaatje klopt, de 2 grote peilers zijn nu vervoegd. Yoga opende haar hart, en dat wil ze niet liever dan door te geven aan iedereen.