Anne Mie Gils

Anne Mie Gils Heeft een indrukwekkende staat van dienst in het Vlaamse musicallandschap.
Ze speelde o.a. in Lola Blau, Billy Liar, Evita, Me and My Girl, Nonsens 1, De Club, Pak ‘em Stanzi, Dansmarathon, Chez Flo, Jesus Christ Superstar, Nonsens 2, Man van La Mancha, Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, Company, She loves me, Bloedbroeders, Lied Van Zand, Fame, Daens, Elisabeth, Je Anne en Ganesha.
Ze kreeg in 2006 de prijs voor “Bijzondere Verdienste” voor haar hele carrière en in 2009 de prijs voor “Beste Vrouwelijke Bijrol” in Elisabeth.
Ze toerde 3 jaar met haar solovoorstelling ‘The Party is Over’, zingt jazz en bossa nova en leent haar stem aan de Vlaamse versies van animatiefilms, die ze vaak ook vertaalt en regisseert (o.a. ‘Enchanted’, ‘De Prinses en de Kikker’, ‘Rapunzel’  en ‘Kuifje’).
Op tv speelde Anne Mie 3 seizoenen de rol van hoofdcommissaris in Zone Stad en vertolkte vele gastrollen in o.a. Thuis, Matroesjka’s, Sterke Verhalen, Witse, Familie en De Vijfhoek.
Voor het EWT vertolkte ze de rol van Dominique in “Zeg tegen de klein dat ik op reis vertrokken ben” en maakte ze samen met Mitta Van der Maat de “Mie en Mitta Show”.
Met Mitta, Wanda (Joosten) en Hilde (Van Hulle) zingt ze in de groep NoNonsense.  
Begin 2011 bracht ze “Onderweg”, een muzikale terugblik op 30 jaar carrière. 
Ze is gastdocente aan de Eramushogeschool in Brussel en geeft musicallessen in dansstudio arabesque in Deurne.
Ze is de ‘Sprekende Klok’, getrouwd en moeder van 2 dochters.